neděle 9. října 2016

Júri!!! na LEDĚ, tvůrčí tým

Zdravím, první epizoda se odvysílala a nyní pracujeme na překladu. S první epizdou došlo logicky i k odhalení celkové sestavy obecného tvůrčího týmu, o němž si můžete počíst uvnitř.



Námět: Kubo Micuró, Jamamoto Sajo
Režie: Jamamoto Sajo
Dějový editor: Jamamoto Sajo
Koncept scénáře: Kubo Micuró

Původní návrhy postav: Kubo Micuró
Návrhy postav: Hiramacu Tadaši
Přední režie animace: Hiramacu Tadaši

Vedoucí epizodní režisér: Šišido Džun
Scénové rozvržení: Tannowa Júsuke
Návrh výpravy: Tamura Seiki
Vedoucí výpravy: Mizutani Tošiharu
Barevná paleta: Hirose Izumi
Hlavní kameraman: Ójama Jošihasa
Režisér CGI: Takamura Satoši
Střih: Nagasaka Tomoki
 
Režie zvuku: Sakaguči Jošihiro
Hudba: Umebajaši Taró, Macušiba Taku
Hudební producent: Tominaga Keisuke

Krasobruslařská choreografie: Mijamoto Kendži

Animace krasobruslení: Abiko Eidži, Tačinaka Džunpei
Animační práce: MAPPA

Produkce: Produkční výbor „Júri!!! na LEDĚ“

Snad několik poznámek k některým položkám. „Koncept scénáře“ od Kubo v kontextu tohoto díla znamená prakticky náčrty kompletního děje ve formě mangy, který pak slouží jako předloha pro obrazový scénář. S tradičním textovým scénářem se v této produkci pracuje minimálně. „Dějový editor“ se dá rovněž označit jako „hlavní scénárista“ - tedy člověk, který vede příběh a srovnává do řady epizodní scénáristy; v tomto případě je to ovšem opět jinak, jelikož děj je sbornou prací Jamamoto a Kubo; nepředpokládám, že by se v produkci objevil nějaký tradiční scénárista, o vše se nejspíš postaraly dámy samy.

„Přední režisér animace“ provádí finální korekce animátorů, aby jejich kresby odpovídaly návrhům postav. Hiramacu je v této roli oficiálně poprvé od počátku své kariéry. Po premiéře první epizody se na svém blogu zmiňoval, že se předním režisérem animace téměř stal před lety u anime Abenobaši mahó šótengai, ale producent Marujama Masao navrhl, že by bylo vhodnější v produkci vypustit roli předního režiséra animace, aby se v každém díle více projevil osobitý styl epizodního režiséra animace. Tým se na tomto přístupu shodl. A teď se po letech stal Hiramacu poprvé předním režisérem animace u projektu, na němž dělá Marujamovo studio. Nutno ovšem dodat, že Hiramacu u Abenobaši sám váhal a zdráhal se roli přijmout. Ostatně před ní utíkal většinovou část své kariéry.

„Vedoucí epizodní režisér“ není ani tak vyloženě tvůrčí silou, ale především dozorem, který má zajistit hladší průběh produkce. „Výprava“ znamená v anime kontext pozadí; v případě Júriho na pozadích pracuje studio Moon Flower.

„Animace krasobruslení“ je překvapivě široký pojem, jelikož zatím nebylo tvůrci objasněno, co všechno tato role zahrnuje. Jde čistě o kresbu klíčových snímků krasobruslení? Jde o převedení krasobruslení Mijamota Kendžiho do náčrtů, které pak využijí další animátoři? Jde o animační korekce všech krasobruslařských scén? Kdoví. Odhaduji, že půjde o specifickou formu „režie akční animace“ a také nějakou tu klíčovou animaci.

„Produkční výbor“ bohužel nebyl v epizodě rozepsán, což je rozhodně škoda. Patřit do něj bude TV Asahi, distributor avex pictures, možná MAPPA a další.

Žádné komentáře:

Okomentovat